Koop jij Schone Kleren?

Schone Kleren BrochureOp 11 januari 2012 maakte de Schone Kleren Campagne de resultaten bekend van een onderzoek naar de arbeidsomstandigheden in hun toeleveringsketen van 36 modeketens en merken. Paspoppen liepen de Nieuwstraat in Brussel af en maakten voor de etalage van de betrokken winkels de beoordeling van de Schone Kleren Campagne bekend. De resultaten van het onderzoek werden gebundeld in een nieuwe brochure 'Wij willen Schone Kleren'.

Schone Kleren Campagne stelt met de brochure 'Wij willen Schone Kleren' een tweede stand van zaken voor. Van 17 van de 36 opgenomen merken werd al een profiel opgemaakt in 2008 en 19 bedrijven worden in de nieuwe brochure voor de eerste keer bestudeerd. De Schone Kleren Campagne heeft ervoor gekozen zich in deze publicatie te concentreren op de modesector en heeft ook meer aandacht willen geven aan Belgische bedrijven (12 deze keer, tegenover 6 in 2008).

Sinds de eerste editie hebben enkele Belgische ondernemingen stappen ondernomen om meer rekening te houden met hun verantwoordelijkheid ten opzichte van hun bevoorradingsketen. Door die evoluties te tonen, hoopt de Schone Kleren Campagne hen aan te moedigen op de ingeslagen weg verder te gaan en anderen aan te zetten de sprong te wagen.

 

Deel dit artikel