NBV ging webwinkelen en kwam thuis met...

kudzuDe ecologische webwinkel Kudzu is jarig en trakteert haar klanten daarom de hele maand april op gratis verzendkosten. Daar maakte NBV-medewerkster An maar al te graag gebruik van. Lees hier welke groene producten ze in haar virtuele winkelmandje gooide, en wat ze ermee van plan is.


 

FSC Latex Rubber Band Bal

fsc rubber elastiekjes

"Ik kocht nooit eerder elastiekjes, maar na tien jaar zorgvuldig recupereren kwam er afgelopen maand toch een einde aan mijn stock. Met de 180 stuks op deze GreenTips-bol kom ik alvast de komende decennia door. De biologisch afbreekbare rekkers zijn gemaakt van natuurrubber, afkomstig van FSC-gecertificeerde bossen in Sri Lanka."

 

 

Vier pakjes Matchstick Herbs

matchstick herbs

"Hoewel het uitblijven van zon en warmte weinig motiverend werkt om aan de moestuin en terrasplantage te beginnen, zette ik met deze bestelling toch al een eerste stap richting kruidentuin. Met Matchstick Herbs kan zelfs een tweejarige kruiden kweken. Ik koos voor basilicum en oregano. Nu nog enkele potten en bloembakken op de kop tikken in de Kringwinkel."

 

3 bio-afbreekbare tandenborstelkoppen

bioafbreekbare tandenborstel

"Geniaal, een biologisch afbreekbare tandenborstel met vervangbare kop! De borstel zelf is gemaakt van varkenshaar en ruikt eerlijk gezegd ook een beetje dierlijk. Maar na één keer tanden poetsen, is het varken gelukkig helemaal weg. Tip: bestel ook de bijhorende tandenborstel, want anders zit je, zoals ik, met drie borstelkoppen zonder steel."

 

Bamboe wasknijpers

bamboe wasknijpers

"Goedkope houten wasknijpers vallen na een week uit elkaar, maar plastieken klemmen zijn ook geen alternatief. Aangezien onze kleren altijd op de waslijn drogen, konden we het echt niet meer redden met acht aftandse wasknijpers. Volgend weekend test ik uit of deze - op het eerste zicht stevige - bamboe exemplaren de zwaartekracht van een natte trui kunnen torsen."

 

25 ballonnen uit FSC-rubber

ecologische ballonnen

"Volgend weekend organiseren we een stomend feestje, en dan is een ballon aan de brievenbus altijd op zijn plaats. De ballonnen van GreenTips zijn gemaakt uit 100% plantaardige en fairtrade materialen. Ze dragen het FSC-keurmerk en zijn biologisch afbreekbaar. Ik hoop dat de ballonnen zichzelf niet afbreken vóór ik ze heb kunnen gebruiken, want één ballon in de doos was al helemaal verduurd."

 

Green Oil kettingolie

green oil

"Green Oil bevat een complete lijn smeer- en reinigingsmiddelen voor de fiets, bestaande uit 100 % natuurlijke en afbreekbare ingrediënten. De fles - gemaakt van gerecycleerd plastic - is herbruikbaar. Is de olie opgebruikt, dan kan je hem hervullen met kettingolie. Goed smeren betekent minder hard trappen, dus dit is nu al mijn favoriet."

 

Dubbele potloodslijper 

potloodslijper

"Hoewel er massa's potloodslijpers in de lade liggen (Minny Mouse in een auto, eentje in de vorm van vuilbak...) is er geen enkele waarmee ik mijn dikke fluopotloden - plastic Stabilo-stiften, dat komt hier niet in huis - kan aanscherpen. Een echte aanrader trouwens, die fluopotloden."

 

 


Bovenstaande producten kan je onder andere bestellen bij www.kudzu.be. Andere ecologische webwinkels vind je op www.ecoplan.be/eco-punten/cat/webshop. Heb je positieve of negatieve ervaringen met één van bovenstaande producten? Laat het dan hieronder weten.BRON:
Netwerk Bewust Verbruiken
Netwerk Bewust Verbruiken DOOR:

Deel dit artikel