Oxfam na een week hulpverlening in Haïti

De zwaarste humanitaire operatie uit haar geschiedenis zet Oxfam-medewerkers in Haïti aan nog beter samen te werken met de bevolking, haar partners en overheidsdiensten. “De naar schatting 80.000 slachtoffers mogen niet vergeten worden en versterken onze inzet voor een beter Haïti”, aldus Oxfam.

Wat doet Oxfam concreet?
De Oxfam-hulpverleners op het terrein moesten op maandag de waterverdeling staken bij gebrek aan brandstof. Vandaag worden drie kampen met in totaal 3.000 mensen in de volksbuurten van Petionville en het zwaarst getroffen deel van Carrefour van water voorzien.

Tot nu toe werden 19 noodkampen uitgerust met watercontainers en bevoorraad. Op maandag vertrok een vrachtvliegtuig met 30 ton materiaal voor waterzuivering en watercontainers naar Haïti. Nog andere vluchten zijn gepland.

Oxfam beschikt over 200 ervaren hulpverleners in Haïti die momenteel vooral zorgen voor watercontainers en waterdistributie in 19 noodkampen. Zij beschikken hiervoor over 33 watertrucks. Er werden ook gereedschappen uitgedeeld. Het gebrek aan brandstof zorgt voor onderbrekingen. Twee trucks voerden brandstof aan vanuit Santo Domingo (Dominicaanse Republiek).

Oxfam coördineert haar werking met alle andere hulpverlenende instanties, met de overheidsdiensten en met haar partners in Haïti om zo snel mogelijk ook aan de andere noden tegemoet te komen.

Oxfam-Solidariteit stelde tot nog toe 250.000 euro aan eigen fondsen ter beschikking voor deze humanitaire actie.
Ook u kunt helpen: Steun de humanitaire actie via een online gift of op het rekeningnummer 000-0000028 - 28 met vermelding van de code ‘9102 - Haïti Noodhulp'.

BRON:
Oxfam Solidariteit

Deel dit artikel