Petitie voor een humaan vluchtelingenbeleid in Europa

weareawelcomingeurope

Het Europese burgerinitiatief ICE (Initiative Citoyenne européenne) lanceert een petitie voor een andere migratiepolitiek. Bedoeling is een miljoen handtekeningen in te zamelen in 7 verschillende Europese landen waardoor het thema op de politieke agenda van de Europese Commissie komt.

Miljoenen Europeanen boden reeds hulp. De initiatiefnemers van ICE, waaronder onze Franstalige zusterorganisatie CNCD-11.11.11, roepen de Europese Commissie op tot een meer humane behandeling van vluchtelingen en tot actie:

  1. Over heel Europa worden migranten ondersteund door burgers om hen een veilig onderkomen en een nieuw leven aan te bieden. Wij willen dat de Commissie rechtstreekse steun geeft aan lokale initiatieven die erkende vluchtelingen helpen.
  2. Niemand mag vervolgd of beboet worden om humanitaire hulp of omwille van het bieden van een onderkomen. Wij willen dat de Commissie overheden tegenhoudt die vrijwilligers bestraffen.
  3. Iedereen heeft recht op gerechtigheid. Wij willen dat de Commissie meer efficiënte manieren en regels garandeert die slachtoffers van arbeidsexploitatie en criminaliteit over heel Europa en alle slachtoffers van mensenrechtenschendingen aan de Europese grenzen beschermen.

 

Loading...
11.11.11 DOOR:

Meer informatie

 

Deel dit artikel