Recycleer een expo

kringloop expoSinds kort is www.kringloopexpo.be online. Op de website kan tweedehands tentoonstellingsmeubilair aangeboden worden voor verkoop, en zelfs voor verhuur.

Het project is een initiatief van Brugge Plus.  Tentoonstellingsmeubilair heeft een erg korte levensduur. Muren, banken, stoelen en tafels worden gebouwd om enkele weken later weer in de afvalcontainer gedumpt te worden. Nochtans is een groot deel van het materiaal generiek, en kan het makkelijk herbruikt worden voor nieuwe tentoonstellingen.

Vraag en aanbod verenigen
De website verzorgt de initiële communicatie tussen aanbieders en vragers van een product. Enkel bij ernstige reacties wordt vraag en aanbod met elkaar in contact gebracht. Bij een verkoop of verhuur wordt een commissie betaald aan het platform zodat het een deel van de werkingskosten kan recupereren.

Ook voor de podiumsector kan deze website relevant zijn, vermits bepaalde stukken ook in de decorbouw kunnen worden gerecupereerd. Naast tentoonstellingmeubilair wordt er ook elektronische apparatuur aangeboden, zoals schermen, luidsprekers en zelfs klimatisaties.BRON:
Netwerk Bewust Verbruiken
Netwerk Bewust Verbruiken DOOR:

Deel dit artikel