Rose Trajano wint Frans-Duitse Mensenrechtenprijs

Rose Trajano-PAHRA

Rose is de secretaris-generaal van 11.11.11-partner Philippine Alliance of Human Rights Advocates (PAHRA), een alliantie van bijna 50 organisaties die pleiten voor respect voor de mensenrechten. Zij coördineert ook de mensenrechtenbeweging iDefend.

De organisatoren schrijven in haar bio: "Het is haar verdienste om deze diverse organisaties en individuen samen te brengen en zo een stem te geven aan het maatschappelijk middenveld in deze moeilijke tijden. Schendingen van mensenrechten zijn schering en inslag in de Filippijnen, zeker onder het huidige regime van president Duterte."

Rose heeft meer dan 30 jaar ervaring in verschillende ngo's. Ze is verpleegkundige van opleiding maar staat al sinds 1986 gekend als mensenrechtenactiviste. Ze werkte 12 jaar voor de Medical Action Group waar ze mensenrechtenschendingen documenteerde, medische en psychosociale diensten verleende aan slachtoffers van martelpraktijken en families bijstond van slachtoffers van moorden of verdwijningen door de veiligheidsdiensten. Later werkte ze voor een Filipijnse migratieorganisatie waar ze vrouwen hielp die slachtoffer waren van mensenhandel.

In haar speech droeg Rose haar prijs op aan alle mensenrechtenactivisten, en bovenal aan diegenen die hun leven gaven in de strijd voor respect voor mensenrechten. "Deze strijd is vaak ontmoedigend, maar samen zullen we overwinnen", besloot ze.

11.11.11 DOOR:

Deel dit artikel

       


Gerelateerde artikels