Sinterklaas lust geen kindslavernij

Gent - 12 november 2010

Morgen komt Sinterklaas met zijn stoomboot aan in Antwerpen. Tijdens zijn tocht naar het stadhuis deelt hij fairtradechocolade uit, want die is écht kindvriendelijk. De kindervriend bestelde een lading chocolade bij Oxfam Fairtrade.

Met de slogan ‘Kindslavernij lust ik niet! Fairtradechocolade: écht kindvriendelijk' voert Oxfam-Wereldwinkels sinds februari 2010 campagne voor kindvriendelijke chocolade. Marieke Poissonnier, beleidsmedewerker grondstoffen: "Op de West-Afrikaanse cacaoplantages zijn tot op vandaag meer dan 100.000 kinderen aan de slag onder wat de Internationale Arbeidsorganisatie ‘de ergste vormen van kinderarbeid' noemt. Fair trade verbiedt dit en biedt de kleine cacaoboeren een uitweg uit de armoede door hen een eerlijke prijs én een fairtradepremie te betalen."

Oxfam-Wereldwinkels is heel tevreden met de keuze van Sinterklaas voor fairtradechocolade en hoopt dat de Vlamingen massaal zijn goede voorbeeld volgen. Het stads- en de provinciebestuur van Antwerpen steunen alvast volmondig de keuze van de Sint.


Praktisch
Op zaterdag 13 november rond 13.45 uur meert de stoomboot aan aan het Zuiderterras in Antwerpen.

Meer info?
* Thema cacao en chocoladecampagne: Marieke Poissonnier - beleidsmedewerker grondstoffen Oxfam-Wereldwinkels - marieke.poissonnier@oww.be - 09 218 88 59 - www.kindslavernijlustikniet.be
* Pers en beelden in HR: Griet Rebry - persverantwoordelijke Oxfam-Wereldwinkels - griet.rebry@oww.be - 09 218 88 62 - 0497 52 01 54
* Persbericht Stad Antwerpen
* Persbericht Provincie Antwerpen
* Eerder deze week kondigde chocoladeproducent Barry Callebaut een nieuw assortiment fairtradeproducten aan. Lees meer.

Deel dit artikel