Taxi Filippino-documentaire in nationale media

Video-item over Cordillera-regio op alle belangrijke nieuwssites

 

Belga, het grootste Belgische persagentschap, besteedt in een video-item speciale aandacht aan 'Taxi Filippino', de mini-documentaire van regisseur/videoreporter Roel Nollet en Bevrijde Wereld. Het filmpje werd de voorbije dagen overgenomen door drukbezochte nieuwssites van De Standaard, Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad, Knack, Skynet,...

 
In 'Taxi Filippino' gaat Roel Nollet op zoek naar verhalen achter de projecten van ngo Bevrijde Wereld en de Provincie Oost-Vlaanderen in de Cordillera, een bergachtige regio in het noorden van de Filippijnen.
 
 
 

In een interview vertelt Roel Nollet over de ervaring die hem het sterkst heeft aangegrepen: het bezoek aan familie en vrienden van verdwenen of vermoorde Filippino's. In het item bots je ook op fragmenten uit de 'Taxi Filippino'-documentaire, die vorige maand al werd uitgezonden op TV Oost en AVS.
 
Ook Bart De Bock, stagiair-fotograaf en deelnemer aan het Filippijnse filmavontuur, vertelt in het Belga-filmpje over zijn beklijvende ontmoeting met de onfortuinlijke vrienden en familieleden van vermiste Filippino's. De foto's van Bart kun je bekijken op zijn gloednieuwe website.
 
 
 
 
 
Meer weten over de 'Taxi Filippino'-docureeks? DVD bestellen? Geef een seintje aan Filip Polfliet, via mail of telefonisch via 03 777 20 15.
 
 
 
Solidagro DOOR:

Deel dit artikel