Tien Haïtiaanse gasten ontdekken Vlaanderen.

Brussel, 20 februari 2008 – In het kader van de campagne ‘Haïti heeft ook talent’ nodigde Broederlijk Delen tien Haïtianen uit naar Vlaanderen. Zij kwamen afgelopen zondag aan in Brussel. Deze mannen en vrouwen werken voor één van de eenentwintig projectpartners van Broederlijk Delen in Haïti.
 
Vanaf vandaag verblijven deze Haïtiaanse gasten op verschillende plaatsen in Vlaanderen, in zogenaamde ‘gastgemeenschappen’. Daar zullen ze getuigen over hun werk, over hun strijd tegen armoede en onrecht, maar ook kennismaken met het leven zoals het is hier bij ons. Tot en met zaterdag 7 maart 2008 verblijven ze in Vlaanderen.

‘Solidariteit met het Zuiden mag geen eenrichtingsverkeer blijven. Broederlijk Delen biedt de mensen uit Haïti de kans om zélf hun verhaal te brengen over hun initiatieven in de strijd tegen armoede en onrecht. Dat is krachtiger’, zegt Luc Claessens, directeur van Broederlijk Delen. Zo draagt Broederlijk Delen bij tot een echte uitwisseling tussen Noord en Zuid. Het programma van onze Haïtiaanse gasten zit boordevol gevarieerde activiteiten. Deze gaan van een bezoek aan een secundaire of hogeschool of een rondleiding in een landbouwbedrijf tot een officiële ontvangst op een stadhuis of een stadswandeling.

Meer info.

Broederlijk Delen DOOR:

Deel dit artikel