Uitbreiding Scholenbanden-programma

ScholenbandenIn Scholenbanden vinden scholen uit het Noorden en het Zuiden elkaar. De relatie kan heel diverse vormen aannemen. Van het verzenden van foto's tot een fysieke uitwisseling... Van het leren van elkaars taal tot het uitwisselen van lesmateriaal... Van brieven schrijven tot ontwikkelingshulp...

Hoe de band er ook uitziet, belangrijk is dat het een relatie is die voor beide partijen tegelijk zinvol, boeiend en plezierig is. Daar wil VVOB vzw samen met de scholen in Vlaanderen en in het Zuiden werk van maken!

Uitbreiding programma

Vlaamse leerkrachten op bezoek bij hun Zuid-Afrikaanse partnerschool, een Keniaanse dag op een Brusselse school, een Belgische gerechtendag op een Surinaamse school,... Sinds september 2009 bouwen 15 Vlaamse scholen via het programma Scholenbanden een vriendschapsband uit met een school in een ontwikkelingsland. Hierbij krijgen ze ondersteuning van VVOB vzw.

Vanaf september 2010 kunnen 20 extra scholen (10 in Vlaanderen en 10 in het Zuiden) ondersteuning krijgen voor hun scholenband. Scholenbanden ging zelf al op zoek naar scholen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika die een partnerschap met een Vlaamse school helemaal zien zitten. Een overzicht vindt u op de Scholenbanden-website (http://www.scholenbanden.be/?q=schoolprofielen).

Wenst u een band te leggen met een van deze scholen, heeft u meer informatie nodig, wenst u op de hoogte te blijven,...? Aarzel dan niet contact op te nemen met Scholenbanden.

Meer info en aanmelden

www.scholenbanden.be

Contactpersoon:
Pieter-Jan De Marez
T • +32 (0)2 209 07 85
E • pieterjan.demarez@vvob.be


Deel dit artikel