United Pepper: fairtrade én eco elektronica

Het ontwerp en de fabricage van ecologisch verantwoorde electronicaproducten staat nog in zijn kinderschoenen.

Van bij de oprichting van United Pepper was het doel aantrekkelijke technologische ontwerpen op de markt te brengen. Hun producten worden samengesteld uit natuurlijke, niet vervuilende materialen. Ook wordt het product zo ontworpen dat recyclage zonder veel moeite mogelijk is. Bovendien wil United Pepper klanten de optie geven om fairtrade aan te kopen.

Het zegt zelf het eerste bedrijf te zijn dat fairtrade gecertificeerd wordt voor elektronische producten. De certificatie werd in 2007 uitgevoerd door Traidcraft, een Britse, geaccrediteerde labelorganisatie, na een grondig onderzoek van de arbeidsomstandigheden en de zakelijke overeenkomsten met hun fabrikant in Vietnam.

United Pepper beseft dat nieuwe technologieën met betrekking tot elektronica, vezels en materialen het fabricagelandschap sterk zullen veranderen. Daarom werken ze samen met technologie incubatoren en universiteiten.

Het assortiment is voorlopig nog beperkt: origineel uitziende webcams (zie logo) en usb-sticks, een hometablet en een universele kaartlezer. De producten voor consumenten kan je bestellen via hun webshop. De producten voor bedrijven zijn personaliseerbaar met bedrijfslogo's.

Meer informatie op www.unitedpepper.org.

BRON:
Netwerk Bewust Verbruiken

Deel dit artikel