‘Welkom in Hungryland’

‘Welkom in Hungryland: zijn natuur, zijn cultuur en zijn hongerlonen’. Dat is de slagzin van onze FOS 1 mei campagne 2007. FOS wil geen aanklacht tegen de toeristische industrie, wél tegen de hongerlonen en de erbarmelijke werkomstandigheden in heel wat landen.

Hungryland staat symbool voor alle landen waar mensen werken voor een hongerloon, zoals in Namibië. Meer en meer boerderijen zien toerisme als extra inkomstenbron. Ze organiseren safaritochten en jachtpartijen, bieden wellness-arrangementen aan… Als welgestelde toerist betaal je daarvoor soms 250 euro per dag: vijf keer het maandloon van de landarbeiders die er werken.

Centraal in de campagne van FOS staat de partnerorganisatie Namibia Farm Workers Union (NAFWU), een vakbond voor landarbeiders in Namibië die ijvert voor betere leef- en werkomstandigheden op de boerderijen.Met wilde beesten op de foto…


Op 1 mei 2007 lanceren we onze campagne in Oostende, Kortrijk, Gent, Mechelen en Bilzen. Let tijdens de optocht op de leeuwen, zebra’s en andere struisvogels uit Hungryland! Zij delen zonneklepjes uit met informatie over dit paradijs voor de welgestelde toerist, samen met charmante stewards en hostesses van het reisbureau.


Na de optocht en de toespraken willen we zo veel mogelijk mensen met deze wilde dieren op de foto. En we vragen of ze een steunbrief voor NAFWU willen ondertekenen.
Wil je op 1 mei meehelpen in één van de steden waar FOS actie voert? Alle hulp is welkom! Bel 02/552 0314 of mail naar sissi.vlamynck@fos-socsol.be
 
Win een maandloon!


Vanaf half april tot eind mei 2007 hangen we onze campagneaffiche uit in de kantoren van ABVV en de Socialistische mutualiteiten. Via een folder met een prijsvraag kunnen mensen een heus maandloon winnen… het maandloon van een Namibische landarbeider: 46 euro!
 

Deel dit artikel