Wereldgezondheidsdag: Ooievaar bezoekt Minister De Decker

Op donderdag 7 april 2005, Wereldgezondheidsdag, krijgt Minister van Ontwikkelingssamenwerking De Decker bezoek van een 6 meter grote ooievaar. Hij komt de geboorte melden van Mariam, een pas geboren baby uit Burkina Faso. Mariams moeder kan niet rekenen op kraamzorg en bevallingsverlof. Laat staan op kindergeld of ouderschapsverlof. Net als de 8 op 10 mensen in de derde wereld die geen sociale zekerheid hebben.

Het bezoek van de ooievaar betekent meteen de lancering van de nieuwe campagne van Wereldsolidariteit ‘Wereldwijd werken aan sociale zekerheid’ waarvoor Mariam symbool staat.
Met een massale petitie-actie roept Wereldsolidariteit Minister De Decker op meer initiatieven te nemen van sociale zekerheid voor iedereen overal ter wereld. Een brede publiekscampagne die in heel Vlaanderen tot eind mei 2005 zal gevoerd worden.

Woordvoerders
Christine Lankoandé Née Nanga en Mariam Ouedraogo, beiden uit Burkina Faso, overhandigen de politieke eisenbundel van de campagne, samen met de geboortekaart van Mariam.
Zij getuigen over het gebrek aan sociale bescherming in hun land en over de manier waarop hun bewegingen dit zelf organiseren. Samen met 8 andere vertegenwoordigers van sociale organisaties uit Senegal, Guatemala, Congo en de Dominicaanse Republiek

WSM DOOR:

Deel dit artikel