Image
Protestactie in London

Activistenteam 11.11.11

Heb je genoeg van al het onrecht in de wereld en wil je jouw stem laten horen? Sta samen met onze activisten op de barricade.

Heb jij genoeg van al het onrecht in de wereld? 

Word jij geprikkeld door thema’s als klimaat, migratie en mensenrechten?

Wil je graag  jouw stem laten horen?

Dan is actievoeren bij 11.11.11 zeker iets voor jou!

Wie zijn we?

Samen met anderen zeggen we nee tegen uitbuiting. En maken we kabaal over thema’s als klimaat, migratie, internationale solidariteit en mensenrechten. Want daar draait het toch om? Een wereld waarin iedereen telt. Een wereld waarin het systeem in vraag gesteld wordt. Een wereld waarin macht en middelen eerlijk worden verdeeld.

Door samen actie te voeren maken we het verschil! Want als groep staan we sterker dan alleen. Met het activistenteam willen we onze stem laten horen aan beleidsmakers wereldwijd. Druk zetten. Indruk maken. Zo krijgt iedereen de kans op een menswaardig bestaan. 

Bundel mee de krachten en meld je aan voor het activistenteam van 11.11.11!  Vragen? Contacteer Nette Godts.

Niet zeker of je wel een activist bent en op welke manier jij het best je stem kan laten horen?

Doe de quiz !

We kijken er naar uit je te ontmoeten!

Image
actieteam tijdelijk

In actie!

Image
Sister Places Gent

Artivism!

Verbondenheid, activisme en veel kleur! Zo kan je onze Earth Day 2024 omschrijven. Samen toverden we het Gents Graffitistraatje om voor Internationale Dag van de Aarde. Dit deden we niet alleen, want in Peru, Indonesië en de Filipijnen palmden jonge activisten ook op creatieve wijze publieke plekken in. Dit als statement om aandacht te vragen voor klimaatrechtvaardigheid. Als jongeren strijden we samen voor hetzelfde doel! Bekijk alle kunstwerken hier

Decibels tegen racisme!

Schreeuw tegen racisme! Met die boodschap verzamelde we handtekeningen en decibels in de week van 21 maart, de week tegen racisme. In Antwerpen, Gent en Brussel verzamelden we 9.685 decibels! En ook op de mars tegen discriminatie en racisme maakten we ons standpunt duidelijk op het podium. Wij gaan voor een samenleving die opbouwt. Een samenleving voor menselijkheid!

Image
mars racisme
Image
rage room

Smash the patriarchy!

8 maart is Internationale Vrouwendag en ook 11.11.11 liet deze dag niet ongemerkt voorbijgaan. Met een heuse rage room waren we aanwezig op de vrouwenmars in Gent. 

Hierbij konden deelnemers letterlijk smashen op seksistische leuzen in onze rage room. Kapotte elektronica, een oud toilet en versleten servies waren niet veilig en werden met veel vuur kapotgeslagen. Het enthousiasme werkte aanstekelijk en in snel tempo bleef er niks meer over van de rage room. 
Een geslaagde actie dus! 

Youth Climate Summit

Voor COP28 van start ging kwamen 25 jongeren samen op de Youth Climate Summit in Gent. Na interessante input van klimaatdiplomaat Ulrik Lenaerts, Indisch klimaatactivist John Paul José en twee VN jongerenvertegenwoordigers Daan Vandenberghe en Simon Sterckx, gingen ze aan de slag. Wat is voor hen belangrijk om mee te geven aan beleidsmakers op COP28? Samen formuleerde ze aanbevelingen en schreven een brief die Simon Sterckx gebruikte in zijn gesprekken in Dubai.  Benieuwd naar onze brief? Lees hem hier.

Dit is een samenwerking van 11.11.11, Green Office Gent en Globelink.

Image
Youth Climate Summit
Image
Ticket to the Future 2023

Ticket to the Future

Ontmoetingen, workshops en actie! Van 10 tot 14 oktober vertegenwoordigden vier jongeren 11.11.11 op een treinreis van Parijs naar Barcelona. Honderden jongeren vanuit de hele wereld bundelen hun krachten voor #makerichpolluterspay. Samen maken ze een krachtig statement naar het beleid en brengen een hoopvolle boodschap voor de toekomst. De trein was gevuld met internationale ontmoetingen en het uitwisselen van verhalen. In Barcelona namen we deel aan het Fixing the Future festival. Twee dagen gevuld met panels en workshops vol ideeën voor een meer rechtvaardige en duurzame wereld. Eén van de jongeren, Leda, schreef haar ervaring neer. Lees haar rapportage hier.

No more pushbacks

Zwembandjes, reddingsvesten en een banner met ‘Verdrinkingen zijn een politieke keuze.’ Op vrijdag 16 juni namen onze actievoerders de fontein van de Kleine Zavel in Brussel over naar aanleiding van de dramatische scheepsramp voor de Griekse kust. Daar verdronken mogelijk 600 vluchtelingen nadat hun boot kapseisde. Met deze actie eisen we aandacht voor reddingsoperaties, veilige toegangswegen en internationaal onderzoek. Want een menselijk migratiebeleid is mogelijk!

Image
Activistenteam in actie aan kleine zavel

Actieconsensus 11.11.11

11.11.11 voert actie op basis van een actieconsensus. Voer je samen met ons actie?  Dan vragen we dat je deze actieconsensus volgt.  Zo weten we wat we van elkaar kunnen verwachten.

Lees de actieconsensus

Ja, ik meld me aan voor het activistenteam van 11.11.11

Contacteer mij via:
Noteer hier waar we je kunnen bereiken (als dit verschillend is van je e-mailadres of telefoonnummer).
 

11.11.11 respecteert uw privacy. Wij houden ons aan de van toepassing zijnde wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG/GDPR). Uw gegevens gebruiken we enkel om u op de hoogte te houden van de acties en activiteiten van het actieteam van 11.11.11. Indien u vragen hebt over de manier waarop 11.11.11 omgaat met uw persoonsgegevens, kunt u zich informeren via onze Privacyverklaring die ook op eenvoudige aanvraag verkrijgbaar is bij 11.11.11, Dienst Communicatie, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel. U kunt uw vraag ook richten aan de verantwoordelijke voor privacy van 11.11.11 (DPO): via e-mail privacy@11.be of via 11.11.11, DPO, Vlasfabriekstraat 11 - 1060 Brussel