Over Other Talk

Other Talk is een programma van 11.11.11 en Vluchtelingenwerk Vlaanderen, met als doel nuance in het gepolariseerde migratiedebat in Vlaanderen te brengen. Other Talk wil mensen die zich tussen de tegenpolen van het debat bevinden weer bij de conversatie betrekken en verdere polarisering tegenhouden.  

Watch Wat is Other Talk? on YouTube.

Other Talk en het middenveld

Middenveldorganisaties hebben een eigen visie op migratie. Ze communiceren daarom dikwijls met dezelfde frames. Zo bereiken en activeren ze hun achterban, maar laten ze het beweegbare midden vaak links liggen. 

Binnen Other Talk krijgen middenveldorganisaties tools aangereikt om efficiënter te communiceren over migratie. Zodat ze niet alleen de eigen achterban, maar ook de grotere groep van het beweegbare midden te bereiken. Door bewust te werken op het niveau van frames en narratieven kunnen de middenveldorganisaties meer doelgroepen aanspreken. 

Naast Vluchtelingenwerk Vlaanderen en 11.11.11 zijn ook Orbit vzw, Tumult vzw en Caritas International Belgium betrokken bij het programma van Other Talk - Middenveld. 

Ben je zelf werkzaam in een middenveldorganisatie en wil je ook graag in het programma stappen? Neem dan contact op met ons op via othertalk@11.be

Other Talk en onderwijs

Other Talk reikt scholen tools aan om de perspectieven van mensen met een vluchtverhaal en mensen met een migratieachtergrond in hun onderwijs te integreren. 

In schooljaar 2021-2022 coördineerde School zonder Racisme in dit kader een traject op maat met 13 Vlaamse en Brusselse scholen rond migratie en beeldvorming. Hierbij werd ook de impact van verschillende activiteiten gemonitord.

De belangrijkste geleerde lessen en het rapport van die impact meting vind je hier terug.

In schooljaar 2023-2024 gaat School zonder Racisme opnieuw aan de slag. Alle geleerde lessen worden in een vernieuwd traject gegoten. OtherTalk@School! wordt uitgetest en op punt gesteld in een derde jaar arbeidsfinaliteit en vanaf schooljaar 2024-2025 beschikbaar gesteld voor alle geïnteresseerden.

Meer info op de website van School zonder Racisme.

Caritas International en de International Organization for Migration sloegen de handen in elkaar om huidige en toekomstige leerkrachten secundair onderwijs te ondersteunen met thema's zoals migratie, vluchtelingen, diversiteit en mediawijsheid. Om dit te realiseren werd een digitale leeromgeving voor huidige leerkrachten en een toolbox voor lerarenopleidingen ontwikkeld. 

Meer info over de leeromgeving en de toolbox vind je hier.

Blijf op de hoogte

Ontvang je het laatste nieuws van Other Talk graag in je mailbox?
Schrijf je dan in op de nieuwsbrief.